YBhg Datuk WIra Dr. Noor Zari Hamat

YBhg Datuk WIra Dr. Noor Zari Hamat

Secretary General of Ministry of Tourism , Arts & Cultural

Secretary General
Ministry of Tourism , Arts & Culture

Categories covered by Dr. Noor Zari

Talks covered by this speaker

27

Opening Ceremony

Have you got yours yet?

Our All-Access Passes are a must if you want to get the most out of this event.

Check them out

About this Speaker


YBhg. Dato' Dr. Noor Zari bin Hamat telah dilantik sebagai Ketua Setiausaha (KSU) Kementerian Pelancongan, Seni dan Budaya (MoTAC) berkuatkuasa hari ini, 16 Disember 2019. Beliau telah melaporkan diri kepada YB Datuk Mohamaddin Ketapi, Menteri Pelancongan, Seni dan Budaya Malaysia mengadakan pertemuan bersama pegawai-pegawai kanan Kementerian.


Sebelum ini beliau telah berkhidmat sebagai Timbalan Ketua Setiausaha (Dasar), Kementerian Hal Ehwal Ekonomi sejak 22 Oktober 2018. Beliau turut pernah menjadi Pengarah Seksyen Pengagihan, Unit Perancang Ekonomi (EPU), Kementerian Hal Ehwal Ekonomi serta dilantik ke beberapa jawatan awam dan korporat di pelbagai jabatan dan agensi.


Beliau berusia 57 tahun, memiliki Ijazah Doktor Falsafah (Pembangunan Ekonomi dan Polisi) di Universiti Kobe, Jepun dan Sarjana Analisis Dasar dari Universiti Saitama, Jepun. Sebelum itu, beliau bergraduasi dari Universiti Malaya dengan Sarjana Muda Ekonomi (Ekonomi Analisa) dan Diploma Pentadbiran Awam dari Institut Tadbiran Awam Negara (INTAN).

Proudly supported by